Saw Swee Hock Building – EH Smith

Saw Swee Hock Building

London School of Economics

Architect O’Donnell + Tuomey’s new Students centre for the LSE is an eye catching façade of origami like shapes, angles and folds, its canted and chamfered exterior working wonderfully with its open weave of Brickwork allowing a flood of natural light through to the main building during the day whilst allowing the buildings internal lights to emphasize the wonderful Brick patterning at night.

The innovative design used brick to tie the building in to the surrounding area whilst breaking the mould with a truly unique facade. The building has won numerous accolades including being shorlisted for the 2014 Stirling Prize.

EH Smith supplied two Handmade Bricks which were pre-blended to an agreed ratio, along with numerous purpose made angles and specials which were required on the project to achieve the high standards required. The complex geometry required 43,000 special bricks in 88 different shapes to achieve!

Location: London

Architect: O'Donnell + Tuomey

Contractors: Swift Brickwork Contractors Ltd

Products used on this case study