TSC Sports Changing Rooms – EH Smith

TSC Sports Changing Rooms

Oosterhout, Netherlands

The new sports complex of FC TSC is located in a leafy, green environment in Oosterhout. As a result of a rearrangement and revitalisation of the pitches and the outdated state of the club building and the changing rooms, it became necessary to design a new club building.

The old grandstand, which was removed after the rearrangement of the pitches, has been restored by integrating it into the design of the building. An elevated square, where the main entrance of the building is located, forms an extension to the grandstand. A monumental staircase leads up to the roof terrace and the entrance to the canteen. From this roof terrace one has a wonderful view of the entire sports complex.

The changing rooms, which can be accessed via a central corridor, are located on the ground floor. The building has a monolithic character due to the use of Geobrick. These blocks subtly vary in colour from light grey to dark grey, giving the plinth of the building a natural stone-like look with a lively character. The logo of the club has been integrated into this brickwork. The use of the elongated bricks in the central corridor enhances the monolithic character of the plinth.

Location: Netherlands

Architect: Grosfeld van der Velde Architecten

Products used on this case study